Skip to main content

Blandt de Absolut Bedste og Billigste
Investeringsforeninger i Danmark.

Dig der er fortrolig med at investere


Du bruger 1-2 timer om måneden på dine investeringer

Opgør med banksektorens høje investeringsomkostninger
Optimal Invest A/S har gjort op med branchens skjulte omkostninger, formidlingsprovisioner og uigennemskuelige investeringsprodukter.

Vores forvaltning tager udgangspunkt i de utallige nationale som internationale undersøgelser, der viser at lave omkostninger er helt afgørende for et højt risikojusteret afkast.

Blandt Europas bedst ratede Investeringsforeninger
Med vores gennemsnitlige 4,2 Morningstjerner og 5 Globusser på samtlige af vores ratede Optimal Invest produkter, har vi over de sidste 10 år vist, at vores performance ligger blandt Europas absolut bedste på både afkast og bæredygtighed.

Det bedste fra to verdener – aktive og index-baserede
Vi kombinerer det bedste fra det aktive og index-baseret investeringsunivers. Vi kalder det ”Aktiv indeksforvaltning” – minimale omkostninger til forvaltning kombineret med billige højkvalitets indeksfonde (ETF’er).

Globale porteføljer med meget stor risikospredning
Vi investerer i globale porteføljer, der består af 4.000-5.000 aktier og obligationer/ejendomme, via indeksforeninger (ETF’ere) kombineret med danske aktier og realkreditobligationer. Den globale risikospredning giver en stor sikkerhed.

Stor fokus på bæredygtighed:
Vi har stor fokus på bæredygtighed i vores investeringspolitik. Vi har en CO2 reduktion på 40% i vores investeringer indtil videre. Vi klarer os bedst på både afkast og bæredygtighed blandt danske investeringsforeninger (flest stjerner og globusser hos Morningstar).

Kan du købe for billige investeringsprodukter?

Det korte svar er både ja og nej. Du bør således være opmærksom på, hvad du får i meget billige produkter. Enkelte indeksprodukter såsom ETF’er kan købes helt ned til 0,07 %. Dog er det vigtig at være opmærksom på, at man med disse produkter ikke får forvaltning. Med andre ord skal du selv styre, rente-, valuta, likviditetsrisici samt risikominimere m.m.

Køber du enkelt ETF’er skal du være opmærksom på valutarisiko
Køber du således en globale aktie-ETF, kan den købes til en løbende omkostning omkring 0,2 %. På trods af en meget stor risikospredning blandt aktier, er der i et sådant investeringsprodukt under 2 % DKK-aktiver. Med andre ord køber du et produkt med meget stor valutarisiko.

Skel mellem forvaltning og investeringsprodukt
Man bør derfor skelne mellem investeringsprodukt (forskellige aktier og obligationer) og forvaltning (sammensætningen af aktier og obligationer).

Få både forvaltning og et stort antal investeringsprodukter ligesom i banken
I Optimal Invests investeringsforeninger får du både investeringsprodukt og forvaltning. Og vores faktisk løbende omkostning på ca. 0,5% skal derfor sammenlignes med, at du vælger at lade en bank eller et pensionsselskab varetage hele din formueforvaltning. Det koster typisk løbende mellem 1,5 % til 2 %. Det svarer til en besparelse på op mod 75 %, og det bliver til rigtig mange penge over tid.

Vil du høre mere om Optimal Invest?

Så læs mere her.